Wednesday, August 10, 2011

2011 yaz turnesi - ilk durak, hep durak: bozcaada

geleneksel "who will be the 1st one" toplantisinin sabahina, planlananin sadece 1 saat sonrasinda oldukca basarili sayilabilecek bir zamanlama ile (bkz.göksellerle aksiyona gecme) yola ciktik. zaten keyifli olan TEM-silivri-tekirdag-kesan-gelibolu-lapseki-geyikli rotasi, arkada sagli sollu oturan dana ve kontes'in oyunlari, dialoglari, kaprisleri, cözümleri, hinlikleri ile dadindan yinmez olmustu. hani öyle ki; "yol hic bitmesin" diyesimiz gelmisti desem cok büyük bir yalan olur. cünkü her gül gibi onlarin da dikenleri vardi ve nihayetinde zümrüd-ü anka'ya bile yavrusu kuzgun gibi geliyordu bir noktadan sonra. netekim; bozcaada feribotunda onlarla yukari cikmayarak arabada uyumasaydim, birinden birinin canini yakabilirdim. ciddîyim.


varir varmaz ayazma moduna gectik tabii ki. su yine guzel, o kadar türk insanina ragmen yine temiz. temmuz-agustos aylarimizin olmazsa olmaz destinasyonunda yine cok güzel bir 5 gün gecirdik.


dana'm kolluksuz denemelerine, kafayi suya sokmalara, gozlukle (ya da daha mutlu olacaksaniz maskeyle) suyun altina bakmaya basladi.


agamizin bir yasgününü yine birlikte kutladik on time, right there; daha ne olsun?





özetle; bozcaada ten points; bozcaada dix points.



emegi gecenlere tesekkurlerimizle bu chapter'i de kapatalim isterseniz. hayirlara vesile olur insallah:

http://www.tenedosbagevi.com/ - sehre yakin, yuruyerek ulasilabilen bir bag evi. ozellikle sessizligi ve klima yaktirtmayan serinligi ve kahvaltisi ile dikkat cekmekte. cocuklu aileler icin ek yatak toplam alani biraz daraltabiliyor; aman tikkat.

vahit'in yeri - bu sene fiyatlarinin makullugu ile bizleri sasirtan, ogle uzeri atistirmalarinin vazgecilmezi. ilk geceden raki-mezeye kostuk ki o da ilac gibi gelmisti.

simyon - ilginc mezeleri ile damaklarinizda yeni chapterlar (biliyorum kendimi tekrar ediyorum bu kelimede) acarken, zaten isvicre standartlarini zorlayan bozcaada fiyatlari icinde de hatiri sayilir bir liderlik mucadelesi vermekte kendisi. özellikle köfteye verdigimiz paraya hala aciyorum.

ataol ciftligi - ruzgarli bir ögleden sonra icin iyi bir liman. yesillikler, hamaklar, ordekler, kazlar yeterince pastorel ve rahatlatici. ama fiyatlar burada daha bir ohannesburger.

http://www.camlibag.com.tr/ - daha önceden adinizi yazdirmis oldugunuz icin saat 1800 gibi gidip bag gezisine katiliyorsunuz. sizi traktörle cok guzel, püfür^2 bir noktaya götürüp günes batisini seyrettiriyorlar. hasim beye denk gelirseniz üzüm, ada, sarap konusundaki sohbeti bonus oluyor. hele bir de badem (kendisi cok tatli bir köpektir) de sizle gelirse top of the animation.

hafiz'in yeri - oooo yeee beybe. öglen yemeklerinin tartismasiz mekani. tüm tatili gecirebilecegim koyulukta bir agac gölgesi, adaya giris yapilan caddenin en civil^2 noktasi, karniyarik, cacik (ki bu sene inanilmaz bir lezzet söleniydi tek basina), efe'nin begenecegi en az 3 secenek ile yeryüzündeki cennet. ideal tüketim formu: tabaklari ortaya alip, ortaklasa ve sismeyene kadar yemek. sonrasinda ise yaklasik 2 saatlik kestirme imkani. ooo may gad, hafiz rules...



teoman - bu tatilin albümü O'nundur. dana'm ve kontes'im icin gelsin: tek basina dans!


No comments:

Post a Comment