Tuesday, January 10, 2012

her türlü çok ince ayarlı çalışma itinayla yapılır

oy oy oy, ne aksamdi.

19:25 itibariyle sultan nargile kafenin kpisindan girdim. ancak daha dün televizyon olan duvar bostu. altinda 2si (sansli) erkek, 8 teenage nargile icip kakara kikiri modundaydilar.
az sonra kafe sahibi kolunun altinda tv ile cikagelip duvara monte etmeye baslamasa, amaannnn diyip gidecektim coktan otelime.

gözlügün buhari yavas yavas acilirken ortamin kitsch bir film sahnesi icerigi daha da belirginlesmekte; görme sinirinda bir isik, burun kemigini sizlatmayan bir duman, kulaklari rahatsiz etme esiginde bir ses. ama ne ses? teoman'dan, izel-celik-ercan'a (see below), tarkan'dan, sezen aksu'ya best of 80ler/90lar/00lar tadinda seyler calmakta.

nihayet digisifre teyid islemi tamalaniyor ve mac yayini giriyor ve bingo: 0-1. ve antep deli gibi oynuyor. tabii ki aklima gecen sene dana'mla gidip, hakeme cok sinirlenip, 85.dakikada cikip, santos'un 90+4'de attigi golü disarda duyup, birbirimize sarilip -ki kendisi hep, verilmeyen penaltilardan sonra dahi, kazanacagimizi söylemisti mac boyu-, sarkilar söyleyip ziplarken karsimiza ilk cikan arabaya otostop cekip, söförle karsilikli küfürler esliginde bizim arabaya kadar gidip, mutlu mesut eve döndügümüz antep maci geldi. görmedigim bölümlerde taraftara tabure atan eleman bugün de oynuyor muydu acaba?

neyse gözlügümdeki bugu tamamen gecti. sigara daha az icildigi icin ortam daha yasanilir ve nargilelerden kalan koku ile cekici bile denebilir. duvarda tabii ki bir türk bayragi. üstünde türkiye-bosnia herzogovina yazan bir mac atkisi, oturdugumuz yerler sedir tadinda. teenageler maca bakip bos bos egleniyorlar kendilerince. müzik vakkorama tadinda devam ediyor. komedi dans üclüsünün rahmetli elemanina benzeyen garsona "ben 2.yari alicam bir seyler" diyorum. kafamdaki cilgin projemden haberi olmadigi icin "nerden biliyim kacmayacagini?" bakisi atarak istemeden de olsa uzaklasiyor yanimdan.

ilk yarinin bitimine yakin 4-5 kisi daha geliyor ki, sap gibi kalmiyorum.
zaten bina bakani giydirmis ince ince, bu mac da giderse 7 puan; bukalemunlara gün dogdu, olsun nasilsa sileceklermis puanlari, kararlar coktan verilmis derken derkeen şike dakikasi geliyor! x-fenerbahceli kerim ohannesburger bir faul sonrasi 2.saridan kirmizi. pesinden bir iki eyyam sari daha cikiyor ama direkt hakeme dokanan arkadasa bir sey yok. olsun; tarlayi bu kadar sürebildik demek ki.
devrede, mac izleyenlerden de aldigim onayla hedefimdeki bürekciye akiyorum. kiymali, patatesli ve ispanakli kol büreklerinden olusan güzel bir kolaj, cilgin projemle geri dönüyorum.

2.yariyla birlikte bürek üzerinden, bosna'da ne isim var, sen ne yaparsin, haaa evet biliyorum, bence de öyle, hmmm, tadinda diyaloglar dönüyor ortamda. sürekli olarak bir genc nüfus da önümüzden gecerek üst kata gidiyor, üst kattan geliyor. bu arada mac da gidiyor 2 büyük 1 kücük cay ve bürekler esliginde. "cayi seviyorsun abi" diyor yandaki eleman. "abi derken?" demek istiyorum ama yapacak bir sey yok demek ki; 40 yas artik malumun ilani gibi yüzüme yapismis anlasilan. kücük cayla birlikte uzun süredir basvurmadigim "ugur" aksiyonumu aliyorum ve dakka 70 itibariyle televizyona dik duran sedire geciyorum. macin elenktrink kesintisi sebebiyle durdugunu bile unutmus olarak son 20 dakikada neler olur acabanin pesindeyim. ve hooop stoch.

ve hoooop baroni derken bi de hoooop topuz....

ooooo la laaaaa.

ki sonra fark ediyorum zavalli abdullah, 96'daki "nasil koydu aykut kocaman?" macinda trabzon'da oynamaktaydi ve bir ropörtajinda o mac ile ilgili olarak "Çok iyi oynuyorduk. F.Bahçe’yi eze eze yenip şampiyon olmak istemiştik. Nasip değilmiş. İki kere geldiler ve kazandılar. Eğer biz kazansaydık, birkaç takviye ile o yıllarda G.Saray’ın yaşadığı Avrupa başarısını elde edebilirdik. Hatta G.Saray’ın 4 yıl üst üste şampiyon olmasının önünü de kesebilirdik." demisti.

ooooo la laaaa.

basel'e dönünce golleri ogluma gösterecegim elbette. stoch ve baroni'yi cok sevdigi icin, mehmet topuz'a da gol atamadigindan kelli acimayla karisik bir kizginlik duydugu icin cok sevinecektir zannimca.
bu arada sanirim en sevdigim isvicreli kisi de reto ziegler'dir. arz ederim.

simdi hep birlikte ritme uygun olarak bir saga, bir sola, bir saga, bir sola, ......
http://www.youtube.com/watch?v=xDzpgAsBm5g

2 comments:

  1. Oh oh bosnada futbol detoks yapmissin sen. Ayrica fotograftaki cocuk kim? Bir de uyari: ikinci kattan uzak dur, cok huylandim ben ordan. Yazi guzel ama, ortam iyi aktarilmis, okurken nargile ve duman kokulari buraya kadar geldi;)
    Vicky.

    ReplyDelete
  2. Yazi super. Sarki harika. Stres yapmadan yazmaya devam.
    Severek okuyoruz.

    ReplyDelete